Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Vállalkozás Ausztriában képes leírás - Ausztriai magyarok .tlap.hu
részletek »

Vállalkozás Ausztriában - Ausztriai magyarok .tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ausztriaimagyarok.tlap.hu » Vállalkozás Ausztriában
Keresés
Találatok száma - 4 db
Cégalapítási költségek Ausztriában

Cégalapítási költségek Ausztriában

A cégalapítás Ausztriában több jogi formában is lehetséges (egyéni vállalkozás, OG, KG, GmbH, AG). Az alapítás költségei lényegében a választott jogi formától függenek. Minél komplexebb jogi formát választ az ember, annál magasabb költségekre kell számítania az alapításkor. Amíg az egyéni vállalkozás megkezdése alig okoz költségeket, egy GmbH alapítása jelentős költségekkel jár. Az itt feltüntetett összegek irányárakként értendőek. A közjegyzői díj és a szerződés elkészítése valójában megállapodás tárgyai és az ügyvéddel illetve közjegyzővel esetenként kell megegyezni a költségekben. Fontos tudni, hogy aki először kezd vállalkozói tevékenységet, a Neugründungsförderungsgesetz (NeuFÖG) szerint mentesül bizonyos alapítással kapcsolatos költségek alól, mint például az iparűzési engedély igénylésével járó költségek alól, valamit a cégbírósági illeték és a tőkeforgalmi adó alól.

Hogyan vállalkozz?

Hogyan vállalkozz?

Ami az alap: munka vagy vállalkozás és lakhatás Kétkezi kulimunkát aránylag könnyű találni Ausztriában. A legegyszerűbb persze annak a helyzete, akinek ismerőse, rokona már kint él és konkrét munkaajánlattal hívja. Ha teljesen nulláról indulnánk, akkor német nyelvtudás nélkül inkább a határsávot, esetleg Bécset célozzuk. Van példa körülöttem olyanra, aki angollal is elboldogult, de másfél évig csicskáztatták aprópénzért, ételért és ingyen a törökök, mire a kiépülő kapcsolatrendszere segítségével sikerült rendes munkát találnia és azóta már heti három este német nyelvtanfolyamra jár. Rengeteg magyar brigád dolgozik szerte Ausztriában az építőipartól a vendéglátásig mindenféle ágazatban. Nyelvtudás és helyismeret nélkül egy ilyen csoporthoz csatlakozva kockáztat a legkevesebbet az, aki bevállalja a kemény melót. Sajnos itt a legnagyobb az átverés kockázata is, de legalább max. a fizut bukja.

Osztrák cégalapítás lépései

Osztrák cégalapítás lépései

Hogyan vállalkozz Ausztriában? Az osztrák jog az egyéni vállalkozás címszó alatt: Az egyéni vállalkozás Einzelunternehmen tulajdonosa Ausztriában letelepedett egyetlen személy, aki vállalkozását saját nevében és saját számlájára működteti, minden kockázatot ő visel, a vállalkozás tartozásáért személyes vagyonával is felel, és a teljes nyereség őt illeti meg. Önállóan vállalkozik, de nem köteles egyedül tevékenykedni. Munkavállalókat, így családtagokat is foglalkoztathat, munkaszerződéseket köthet.

Vállalkozz Ausztriában

Vállalkozz Ausztriában

Támogatás cégalapításhoz? Mennyi idő a cégbejegyzés Ausztriában? Mi a K+F szerepe az osztrák gazdaságban? Hogyan érdemes vállalkozást alapítani Bécsben, milyen cégformákból választhatunk és hogyan lehet adót csökkenteni? Ezekről és további hasznos gazdasági információkról tájékoztatták a rekord számú, közel 200 fős közönséget az adótanácsadók, könyvelők, jogászok, befektetési- és ingatlanszakemberek a vállalkozássegítő eseményen. Ausztriai vállalkozás indítása.

Tuti menü