Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ügyintézés Ausztriában képes leírás - Ausztriai magyarok .tlap.hu
részletek »

Ügyintézés Ausztriában - Ausztriai magyarok .tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ausztriaimagyarok.tlap.hu » Ügyintézés Ausztriában
Keresés
Találatok száma - 5 db
Ausztriai segítő kéz

Ausztriai segítő kéz

A honlap létrehozásában motivált, hogy először közvetlen családom tagjai, majd egyre több ismerős, azok ismerősei döntöttek úgy, hogy Ausztriába költöznek. Ki munkavállalás céljából, ki pedig a végleges letelepedés szándékával jött. A sok kérdés, hogy utána kellene nézni ennek és annak, arra ösztönzött, hogy szabadidőmben összehozzak egy olyan információs tárházat, ami megkönnyítheti az ausztriai életkezdést, kicsit segítségére lehet saját anyanyelvén azoknak akik az osztrák bürokrácia útvesztőjébe keveredtek. Próbálok minél több információval szolgálni, tapasztalataimat megosztani. Magamról annyit, hogy 1990-ben jöttem Ausztriába, először csak a tanulmányaimat folytattam itt, majd 18 éves korom előtt felvettem az állampolgárságot. Ennek 25 éve, azóta Bécsben élek. 10 évet dolgoztam az osztrák postánál, majd kisebb cégeknél. Egy ideje úgymond szabadúszó vagyok, a munkám nagy részét most az Ügyfeleimmel való intézkedések kötik le.

Ausztriai ügyintézés

Ausztriai ügyintézés

Irodánk 2007 óta foglalkozik Ausztriában dolgozó magyar munkavállalók pénzügyi kérdéseinek megválaszolásával és teljes körű tanácsadással. Igény esetén segítünk megtalálni a megfelelő biztosítási konstrukciókat, befektetési lehetőségeket. Tájékoztatást nyújtunk tanácsadás keretein belül a különféle juttatások, kedvezmények igényléséhez, - igény szerint vállaljuk a teljes körű ügyintézést is. Folyamatosan fejlődő ügyfélkörünk köszönhető annak, hogy alapos és gyors munkánk során emberközpontú látásmóddal és precíz ügyintézéssel állunk rendelkezésre, hogy a megbízásból eredő összegeket, támogatásokat Önök mielőbb kézhez kapják. Törekszünk arra, hogy ügyfeleinkkel hosszú távú szakmai és emberi kapcsolatot építsünk ki.

Bizonyítványok elismerése

Bizonyítványok elismerése

Középiskolai bizonyítványok elismerése Az Európai Közösség oktatáspolitikájában azt szorgalmazza, hogy az oktatás az európai szemléletmód, az európai értékek és hagyományok ápolása közben mindenkor őrizze meg nemzeti sajátosságait, mindazokat a jellegzetességeket, melyek az egyik ország oktatását megkülönböztetik a másiktól. Az Európai Közösség joganyaga nem szabályozza a tagállamok egyikében szerzett, középiskola elvégzését tanúsító bizonyítványnak a másik tagállamban történő elismerését. Az elismerésről a tagállamok nemzeti szinten, a belső jogi előírásoknak megfelelően döntenek. Az egyes tagállamoknak azonban lehetőségük van nemzetközi egyezményeket kötni az iskolai végzettséget és képzettséget tanúsító okiratok kölcsönös elismeréséről. Ausztriai ügyintézés.

Munkaügyi Hivatalok Ausztriában

Munkaügyi Hivatalok Ausztriában

Minden tartományban és nagyobb városban is megtalálhatóak az alábbi hivatalok. Itt minden fontos ügyünkben eljárnak. Természetesen legfontosabb a német nyelvtudás. Ha nyitvatartás alatt (ált. 8 és 16 óra között tartanak nyitva, pénteken jóval korábban zárnak) érkezünk megtalálhatjuk a minden héten frissített állások listáját. A kihelyezett telefonokon rögtön érdeklődhetünk is a meghirdetett állások iránt. Ha rendelkezünk legalább stabil alap nyelvtudással és birtokunkban van egy érvényes lakcímbejelentő lap(Meldezettel), és persze az okmányaink is rendbe vannak, abban az esetben az AMS hivatalnál kitölthetünk egy bejelentőt (Anmeldung). Evvel a bejelentővel bejelentkezünk osztrák munkakeresőnek (ez így csak május 1-jétől lehetséges). Megjelöljük, hogy milyen munkaterületen kívánunk dolgozni. Ezután kapunk egy határozatot, amelyben közlik velünk, hogy aktív munkakeresők (Arbeitsuchende) lettünk Ausztriában. Ezután kell folyamodnunk TB számért.

Osztrák hitel

Osztrák hitel

Az osztrák hitel felvételéhez megfelelő minőségű ingatlanra van szükség. A bankok általában az ingatlan forgalmi értékének maximum 50%-ig hiteleznek. A forgalomképesség meghatározásakor az ingatlan jellege, állapota és a település lélekszáma lényeges. Az eddigi tapasztalatok szerint a lakások forgalomképesebbek a családi házaknál, valamint a 10-20 millió forint értékű családi házak könnyebben elkelnek, mint a 20-50 millió forint közöttiek.

Tuti menü