Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Wien képes leírás - Ausztriai magyarok .tlap.hu
részletek »

Wien - Ausztriai magyarok .tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ausztriaimagyarok.tlap.hu » Wien
Keresés
Találatok száma - 4 db
Bécs közlekedés

Bécs közlekedés

Bécs metróvonalai U1-es metróvonal: a Reumannplatz és Leopoldau között közlekedik. Megálló: Reumannplatz, Keplerplatz, Südtiroler Platz, Taubstummengasse, Karlsplatz, Stephansplatz, Schwedenplatz, Nestroyplatz, Vorgartenstraße, Donauinsel, Kaisermühlen-VIC, Alte Donau, Kagran, Kagraner Platz, Rennbahnweg, Aderklaaer Straße, Großfeldsiedlung és Leopoldau. A metró reggel 5:00 órától hajnal 0:20 óráig közlekedik hétköznap, 2-5 percenként. Hétvégén és ünnepnap egész éjjel közlekedik, 15 percenként. U2-es metróvonal: a Karlsplatz és az Aspernstraße között közlekedik. Megállói: Karlsplatz, Museumsquartier, Volkstheater, Rathaus, Schottentor, Schottenring, Taborstraße, Praterstern, Messe-Prater, Krieau, Stadion, Donaumarina, Donaustadtbrücke, Stadlau, Hardeggasse, Donauspital és Aspernstraße. Az U2-es metró reggel 5:00 órától éjfélig jár hétköznap, 4-6 percenként. Hétvégén és ünnepnap egész éjjel közlekedik, 15 percenként.

Látnivalók

Látnivalók

Bécs városát hat részre tagolva tudjuk a nevezetességeket tökéletesen áttekinteni. Ez a hat rész az összes fontosabb városi látnivalót illetve nevezetességet tartalmazza, melyet Bécs városába látogató turisták érdemes lehet látni. Azonban a nevezetességek tökéletes megismeréséhez elengedhetetlen a települést körülvevő híres épületek megtekintése is.A város szívében magasodó Stephansdom a turisták egyik kedvelt célpontja, valamint az osztrákok egyik legnagyobb becsben tartott gótikus építménye. A ma is megcsodálható templom alapjait 1147-ben rakták le, tehát a dóm több, mint nyolcszáz éve hirdeti ezen a helyen Isten égéjét. A mai Stephansdom legrégebbi részei a 13. században épített Riesentor (Óriáskapu), valamint a Heidentürme (Pogánytornyok). A templom mai formáját a 14. 15. századi átépítés során nyerte el, mely során megépült a gótikus hajó, a karzat és az oldalkápolnák. Később is folytak apróbb munkálatok, ezek során került sor alsó sekrestye, valamint egyéb részek hozzáépítésére, de a Szent István Székesegyház mai arculatát kialakító főbb motívumok a 14-15. századból valók. Az ide érkező turistának érdemes megcsodálnia a nyugati homlokzat román stílusú tornyait, és gótikus stílusú rózsaablakokkal díszített oldalkápolnáját.

Látványosságok

Látványosságok

Savoyai Jenő herceg nyári rezidenciája a bécsi barokk udvari építészet legszebb gyöngyszeme, amelyet Lukas von Hildebrandt épített 1714 és 1723 között. A kastélyt a herceg halála után Mária Terézia örökölte, és később a Habsburg-család számos tagja lakott itt, pl. Ferenc Ferdinánd főherceg. 1955-ben a második világháború után a négy győztes ország képviselői a Belvedere-ben írták alá az Ausztria semlegességét igazoló szerződést. Az Alsó-Belvedere ma az Österreichisches Barockmuseumnak ad otthont, ahol a XVIII. század bécsi alkotóinak munkáit láthatjuk.

Látványosságok

Látványosságok

Bécs várja Önt - több mint 100 múzeummal és gyűjteménnyel: A nemzetközileg elismert kiállítások, mint például a Művészettörténetiben a világ legnagyobb Bruegel gyűjteménye, éppúgy ide sorolhatóak, mint a kicsi, feltűnő, vicces... Ezt nézze meg Ön is!

Tuti menü