Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Salzburg képes leírás - Ausztriai magyarok .tlap.hu
részletek »

Salzburg - Ausztriai magyarok .tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ausztriaimagyarok.tlap.hu » Salzburg
Keresés
Találatok száma - 4 db
Izgalmas kirándulóhelyek

Izgalmas kirándulóhelyek

Csodás látnivalók, izgalmas kirándulóhelyek a Salzburg vidéken Salzburg tartományban látnivalók, és programok tekintetében bőven van miből válogatni. Csodás természeti tájak, múzeumok, kastélyparkok egész sora várja itt látogatóit. Érdemes hát hosszabb időre jönni a Salzburg vidékre! A legszebb és leghíresebb látnivalók, a legizgalmasabb kirándulóhelyek közül (több mint 190) mi csak tizet emelünk ki, remélve így is sikerül kedvet csinálnunk ahhoz, hogy ellátogasson Salzburg tartományba. Kalandos utazás a fehér arany nyomában Dürrnberg: Sóbánya Az egykori bányavasúton védőöltözetben utazhat egészen a Dürrnberg hegy gyomrába és megismerkedhet a só birodalmával. Az innen felszínre került só tette egykor gazdaggá és hatalmassá Salzburg hercegérsekeit. Lenn a bányában sok érdekeset tudhat meg a sóbányászok nehéz munkájáról. A bányászok csúszdáján juthat le a sósvízű földalatti tóhoz és zenés tutajozáson vehet részt.

Kirándulás tippek

Kirándulás tippek

Európa egyik legszebb városa, az UNESCO Világörökség részét képező, az Alpok északi lábánál fekvő Salzburg. Felejthetetlen látványt nyújtanak a barokk óváros templomtornyai, és mögöttük a Mönchsberg szikláin tornyosuló Hohensalzburg vára. Közép-Európa legnagyobb ép állapotban fennmaradt erődje és a sebesen zúgó Salzach folyó közé szorult történelmi városközpont bájos utcáival, díszes kovácsoltvas cégéreivel, barokk kutak, szobrok ékesítette tágas tereivel, megannyi műemlékével, patinás templomaival páratlan élményt kínál az ide látogatóknak. Kihagyhatatlan látnivaló a város jelképének számító Festung Hohensalzburg meglátogatása gyalogszerrel vagy a modern siklóval. A parádés kilátás mellett a vár hatalmas épülete és a kiállítások is a városlátogatás csúcspontját jelentik, a szó szoros értelmében. Az óváros számtalan egyházi emléke közül kiemelt helyet foglal el a Dóm impozáns kora barokk épülete a város központi helyén, a pompakedvelő hercegérsekek egykori székhelye, a barokkban tobzódó Residenz, és a város legrégebbi apátságában, a román alapokra épített rokokó berendezésű Szent Péter apátsági templom, a függőleges sziklafalhoz épült ősi temetővel, a Petersfriedhoffal, mely Salzburg legromantikusabb zuga.

Látnivalók

Látnivalók

Legfontosabb látnivalói a középkori hercegi szobák és a vármúzeum. A vár 1892 óta a Festunggasse-ról induló kötélvasúttal is kényelmesen megközelíthető. A több mint 900 esztendős építmény története a pápa és a király közötti konfliktus, a püspökkinevezés jogáért folytatott invesztitúraharc idejére nyúlik vissza. A pápához hű Gebhart érsek 1077-ben a fennhatósága alá tartozó területen három védővárat emeltetett, Hohensalzburg, Hohenwerfen és Friesach várait. Gebhart védelmi rendszerét később I. Konrád (1160-1147) tökéletesítette.

Óváros

Óváros

A világörökség része és az Ünnepi Játékok városa. Számtalan nevezetességének egyike a Mirabell kastély és pompás parkja. A kastélyt Wolf Dietrich von Raitenau hercegérsek építtette kedvese, Salome Alt számára. Feledhetetlen kilátás nyílik innen Hohensalzburg fellegvárára és az óvárosban emelkedő dóm tornyaira. A dóm a Rómából indult barokk építőművészet legrégebbi remeke az Alpoktól északra. Az óvárosban, amely 1997 óta teljes egészében a világörökség része egész évben egymást érik a zenei és kulturális fesztiválok. Minden év legkiemelkedőbb rendezvénye a júliustól augusztus

Tuti menü