Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Murau képes leírás - Ausztriai magyarok .tlap.hu
részletek »

Murau - Ausztriai magyarok .tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ausztriaimagyarok.tlap.hu » Murau
Keresés
Találatok száma - 6 db
Hivatalos honlap

Hivatalos honlap

A Murau-Kreischberg régió a nyári hónapokban egy valóságos élményparkká változik át a Család és a Ti számotokra. A Mura völgy szívében számtalan családi program csalogat Benneteket. Hegyóriások, virágba borult rétek sokasága és fenyvesek teszik ezt a régiót még varázslatosabbá. A rengeteg meghódítható célpont még rossz idő esetén is garantálja a változatosságot és a jókedvet. Családbarát szállodák, magánszállások, panziók, kempingek és igazi paraszttanyák biztosítják, hogy a Murau-Kreischberg régióban tötött családi nyaralás egy felejthetetlen élmény maradjon számotokra. Így lesz a nyaralás örömteli!

Jasmin Panzio Murau

Jasmin Panzio Murau

Diese Website wurde entworfen, um das Jasmin Café in Murau zu präsentieren. Wir Gabor und Edit, Begrüßungskaffee Haus alle, aber diejenigen, die für ein paar Tage Ruhe eine Unterkunft suchen, ist es in den besten Platz, weil über dem Coffee-Shop mehr komfortable Zimmer mit eigenem Bad zu vermieten sind. Gesundheit ist für uns der wichtigste Aspekt, deshalb haben wir die Cafeteria auf dieser Basis gestaltet. Wir wollen nicht so ein Café sein, von denen viele in unserer Stadt, in Österreich und auf der ganzen Welt sind.

Jasmin Panzio Murau

Jasmin Panzio Murau

Egy helyre ahol kipihenheted magad, de ha akarsz sportolhatsz is és gyönyörű helyekre kirándulhatsz? Szeretnél kikapcsolódni egy olyan kisvárosban, ahol a múlt és a jelen együtt lakozik? A kastélyban még egy igazi gróf él, és a népviselet, a hagyományok őrzése a mindennapok részét képezik? Szeretnél történelmi emlékek közvetlen közelében lakni? Ez a szállás Murauban a Jázmin panzió.

Kastély látogatás

Kastély látogatás

Szeptember 23-án volt az utolsó kastély látogatási lehetőség Murauban. Muszáj volt kihasználnunk a lehetőséget, hisz már régóta vártunk rá, hogy belülről is megcsodálhassuk a muraui kastélyt, ami jelenleg is a Schwarzenberg család tulajdonában van, és a gróf egy régebbi sí balesete miatt jelenleg is itt lakik.Idegen vezetéssel megnézhettük a sok trófeát amit a vadászatot kedvelő gróf gyűjtött be évek során. Láttuk az utolsó farkast amit kilőttek, egy fehér albínó fácánt, és sok agancsot! Eljutottunk a Macskák termébe ahol sok értékes festmény van, többek között macskák szereplésével.

Murau szállás

Murau szállás

Miért válasszon minket, és a Jázmin Panziót? A Panziónk a Booking.com-on 8.2 es kiváló értékelést kapott átlagban, de sok vendégünk ad teljes 10-es értékelést, mert valóban ügyelünk a tisztaságra, a kedves kiszolgálásra, a reggeli minőségére és, hogy vendégeink maximálisan jól érezzék magukat, és mindig visszatérjenek. Teljeskörű tájékoztatást adunk Murau és környéke információiról és mindenben segítünk kedves vendégeinknek. A Jázmin Panzió szobái kényelmes pihenést biztosítanak a pihenni vágyóknak, és csak pár perc kisétálni a Mur folyó partjára, vagy a lépcsősoron felmenni a templomhoz vagy a kastélyhoz, és gyönyörködni a kilátásban. 5 percre van a szállástól a jól felszerelt játszótér, ahol akár edzeni is lehet az ott található sporteszközökön. Egy fél órás kirándulás, a kálvária útján felmászni a hegyre a várromokhoz, vagy a hegyet kikerülve eljutni a tópartra, ami mellett elsétálva eljuthatunk a régi, ma már nem működő helyi sípályához, és a helyi természetes vízű strandhoz.

Webkamera

Webkamera

Látnivalók Muraui vár: A barokk vár a Schwarzenberg család birtokában van. Kápolna, börtön, korabeli berendezés stb. tekinthető meg, a lovagteremben pedig klasszikus zenei koncerteket tartanak. Szent Máté-plébániatemplom (városi templom): 1284 és 1296 között épült, kora gótikus stílusú, alapítója II. Ottó von Liechtenstein. 14. századi freskómaradványok és reneszánsz falfestmények vannak benne. Tornyában található Murau legnagyobb harangja, a Mottl. Szent Anna-templom: 1400 körül épült, gótikus szárnyas oltára, barokk főoltára, freskók és festett üvegablakai vannak. Mellette helyezkedik el a városi temető. Szent Leonhard-templom: A Mura jobb partján áll a hegyoldalban, 15 stációs kálvária út vezet fel hozzá. Alapítója Niklas von Liechtenstein, először 1439-ben volt említés róla. Nagy csarnokát hálós boltív díszíti. Kora barokk főoltára, kőcsipkés ablakai, gótikus orgonagalériája van. Grünfels vára: A Mura jobb oldalán áll, a Szent Leonhard-templom közelében. Az eredeti építmény valószínűleg I. Ulrich von Liechtenstein idején épült, de 1269-ben II. Ottokár von Böhmen leromboltatta. A 14. században II. Ottó von Liechtenstein építtette újra.

Tuti menü