Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Murau képes leírás - Ausztriai magyarok .tlap.hu
részletek »

Murau - Ausztriai magyarok .tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ausztriaimagyarok.tlap.hu » Murau
Keresés
Találatok száma - 4 db
Hivatalos honlap

Hivatalos honlap

A Murau-Kreischberg régió a nyári hónapokban egy valóságos élményparkká változik át a Család és a Ti számotokra. A Mura völgy szívében számtalan családi program csalogat Benneteket. Hegyóriások, virágba borult rétek sokasága és fenyvesek teszik ezt a régiót még varázslatosabbá. A rengeteg meghódítható célpont még rossz idő esetén is garantálja a változatosságot és a jókedvet. Családbarát szállodák, magánszállások, panziók, kempingek és igazi paraszttanyák biztosítják, hogy a Murau-Kreischberg régióban tötött családi nyaralás egy felejthetetlen élmény maradjon számotokra. Így lesz a nyaralás örömteli!

Kastély látogatás

Kastély látogatás

Szeptember 23-án volt az utolsó kastély látogatási lehetőség Murauban. Muszáj volt kihasználnunk a lehetőséget, hisz már régóta vártunk rá, hogy belülről is megcsodálhassuk a muraui kastélyt, ami jelenleg is a Schwarzenberg család tulajdonában van, és a gróf egy régebbi sí balesete miatt jelenleg is itt lakik.Idegen vezetéssel megnézhettük a sok trófeát amit a vadászatot kedvelő gróf gyűjtött be évek során. Láttuk az utolsó farkast amit kilőttek, egy fehér albínó fácánt, és sok agancsot! Eljutottunk a Macskák termébe ahol sok értékes festmény van, többek között macskák szereplésével.

Madártávlatból

Madártávlatból

A terület már a bronzkorban és római időkben is lakott volt, először egy 1250-ből származó oklevélben említették. Ekkor építette a Murowe nevű várat a neves lovagköltő, minnesänger, Ulrich von Liechtenstein, s a vár körül egy kereskedőváros jött létre. Muraut Ulrich fia, II. Ottó emelte városi rangra 1298-ban. A vár és a város virágkora wasserleonburgi Anna Neumann idején virágzott fel igazán, s a vár ekkor, 1617-ben - Anna házassága révén - lett a Schwarzenbergek székhelye, és azóta is a Schwarzenberg család leszármazottainak tulajdona. A mai, négyszögletes, tornyok nélküli vár a 17. századból származik. A második világháború idején a Wehrmacht Murauban fogolytábort rendezett be, ahol elsősorban brit hadifoglyokat helyeztek el. Amikor 1945 májusában a szovjet csapatok közeledtek a város felé, a kiszabadult brit katonák úgy tájékoztatták őket, hogy Murau már brit kézen van. Ennek révén lehetett a város egészen 1955-ig a brit megszállási övezet része.

Webkamera

Webkamera

Látnivalók Muraui vár: A barokk vár a Schwarzenberg család birtokában van. Kápolna, börtön, korabeli berendezés stb. tekinthető meg, a lovagteremben pedig klasszikus zenei koncerteket tartanak. Szent Máté-plébániatemplom (városi templom): 1284 és 1296 között épült, kora gótikus stílusú, alapítója II. Ottó von Liechtenstein. 14. századi freskómaradványok és reneszánsz falfestmények vannak benne. Tornyában található Murau legnagyobb harangja, a Mottl. Szent Anna-templom: 1400 körül épült, gótikus szárnyas oltára, barokk főoltára, freskók és festett üvegablakai vannak. Mellette helyezkedik el a városi temető. Szent Leonhard-templom: A Mura jobb partján áll a hegyoldalban, 15 stációs kálvária út vezet fel hozzá. Alapítója Niklas von Liechtenstein, először 1439-ben volt említés róla. Nagy csarnokát hálós boltív díszíti. Kora barokk főoltára, kőcsipkés ablakai, gótikus orgonagalériája van. Grünfels vára: A Mura jobb oldalán áll, a Szent Leonhard-templom közelében. Az eredeti építmény valószínűleg I. Ulrich von Liechtenstein idején épült, de 1269-ben II. Ottokár von Böhmen leromboltatta. A 14. században II. Ottó von Liechtenstein építtette újra.

Tuti menü