Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Innsbruck képes leírás - Ausztriai magyarok .tlap.hu
részletek »

Innsbruck - Ausztriai magyarok .tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ausztriaimagyarok.tlap.hu » Innsbruck
Keresés
Találatok száma - 4 db
Hivatalos honlap

Hivatalos honlap

Innsbruck területe ősidőktől fogva lakott, a só és a környéken fellelhető réz csábította letelepedésre az embereket. A Római Birodalomban fontos település volt itt, Oenipontum néven. A mai Innsbruck alapítása 1180-ban történt, amikor Andechs gróf irányítása alatt várat építettek bástyafalakkal, sőt egy pénzverdét is létrehoztak. Kedvező közlekedésföldrajzi adottságainak köszönhetően a város gyorsan és igen látványosan fejlődött, a 13. század végétől Európában az elsők között banki szolgáltatásokat is igénybe lehetett venni. 1363-tól Tirol Habsburg fennhatóság alá került, 1420-ban tartományi székhellyé vált. Innsbruck császári székhely is volt egy ideig, I. Ferdinánd és utóda, I. Miksa uralkodása idején. 1234-ben nyert városi jogokat. Tirolnak Ausztriával való egyesíttetése után a tiroli fejedelmeknek volt a székhelye 1665-ig. 1809-ben a franciák a bajorokkal több ízben elfoglalták, de a tiroliak őket mindannyiszor elűzték. Különösen heves küzdelmek folytak az Innen átvezető fahídért, amelynek helyébe 1871-1872-ben új vashidat építettek.

Információk

Információk

Nevezetességek Innsbruck fő nevezetességei a 'Goldenes Dachl', a 'Schwarze Mander', a császári palota és az Ambras kastély. Azonban a következő látnivalók is méltán népszerűek a turisták körében: Szent Jakab Székesegyház, Wilken Bazilika, Jezsuita (Egyetemi) Templom, Cour Templom, Szent Miklós plébánia, Kórház Templom, Innsbruck városi tornya, Bergisel Stadion, Hofgarten, Bell múzeum, Leopoldsbrunnen Szökőkút, vagy az új világszínvonalú Bergisel Sípálya. Innsbruck a híres művészeiről is ismert és a város nem szenved hiányt kulturális műemlékekben sem. Az összes fontos korszakot és stílust meg lehet találni a városban: a gótika, barokk kor és a reneszánsz utazásra invitálja a látogatókat a múltba. Műkedvelők számára rengeteg galéria és kiállítás található a városban. Az idelátogató turistáknak kötelező megnézni a szebbnél szebb remekműveket, melyekre méltán büszke a város.

Inssbruckról

Inssbruckról

Innsbruck - az Alpok fővárosa sokkal többet kínál, mint amit egy egyszerű városlátogatástól elvárnánk. Itt a hegyek szinte a városközpontból indulnak ki. A Nordkette felvonóval mindössze 20 perc alatt juthatunk fel 2300 méteres magasságba, valamint ezzel egyidejűleg a csodálatos alpesi túraútvonalak és a feledhetetlen hegyi élmények kiindulópontjához. A város is számtalan látnivalót és programot kínál: kulturális feltöltődést a történelmi óvárosban és a nagyszerű múzeumokban, izgalmakat a nyári bobpályának köszönhetően, vidám shoppingtúrát a Maria-Theresien-Strasse mentén található üzletekben, síugró élményt a Bergisel sáncon és még sok minden mást.

Turizmus

Turizmus

Innsbruck az északi szélesség 47° 16' keleti hosszúság 11° 23' fokánál helyezkedik el, az ausztriai Tirol tartomány székhelye. Az Alpok hegyláncai között, az Inn folyó partján fekszik. Nevét is innen kapta ('Inn hídja'). Több országhatárhoz is közel található. Közúton Olaszországtól kevesebb mint 40 km, a német határtól 32 km, Svájctól is alig 110 km. Autópályán juthatunk el Innsbruckból Münchenbe, Salzburgba, Veronába, Bregenzbe.

Tuti menü